Кадър и видео Нова Тв, vbox7.comОбявеният за най-млад обирджия в света

...
Кадър и видео Нова Тв, vbox7.comОбявеният за най-млад обирджия в света
Коментари Харесай

Най-младият банков обирджия в света: Гледах от eдна пейка източването на 181 милиона лева от банка

Кадър и видео Нова Тв, vbox7.com

Обявеният за най-млад обирджия в света направи разтърсващи разкрития. 

" Наблюдавах източването на банката от една скамейка против нея. Никой с изключение на мен не знаеше какво се случва, в това число участниците в машинацията. Казах на индивида, теглещ парите, да откаже препоръчаните два бронирани джипа за натоварването им. Тогава той купи родопски одеяла от близкия магазин, покри с тях парите, нае две таксита комбита и си потегли с банкнотите ".

Това описа в ефира на Нова Телевизия Стефан Чолаков, разгласен за най-младия банков обирджия от списание " Таймс ".

Той прави удара на 30 май 1997 година, когато е едвам на 22 години. Шест месеца Стефан се готвел за опразването на банката. Използвал слабостите на банковата система и с няколко фиктивни документа и доверчиви другари, съумял да стане по-богат със 181 милиона лв..

В обира взе участие близка другарка на Стефан, брат му, който се включва в последния миг и мъж, който месеци наред се показва за огромен предприемач и най-после тегли парите, тежащи близо един звук. Обирът е определен в петъчен ден, когато по график е трябвало да се изплащат пенсии в банката. 

" Докато течеше обирът говорех по телефона с моята другарка. Нито тя, нито никой различен знаеше за моя проект. Когато всички влязохме в хола, цялостен с пачки с банкноти над коляното, подредени на тухлички, те безусловно ахнаха. А приятелката ми припадна на един диван. Като филм беше всичко ", сподели още Чолаков. 

Младият тогава мъж бил предизвикан от реклама на банкова институция, чийто слоган гласял " Крепостта на вашите пари ".

Тогава разиграва няколко разновидността на източване на банка без никакви специфични умения пред татко си.

" После той се обади в полицията и ме издаде. ГДБОП незабавно реагирали, донесли фотоси, татко ми показал брат ми и моя другар и ги задържаха. След това татко ми ме убеди да се предам, да намерим юрист и да върнем парите. Бях му ядосан 6 месеца, че ме е убедил да се предам ", споделя още Стефан.

В ареста баща му идва постоянно на рандеву. На няколко пъти Чолаков не споделя и дума. " Докато най-после не ми сподели - обичам те, върша го поради мен и теб, желая да те виждам, не можеш да си дезертьор и да се криеш цялостен живот ", изяснява Чолаков. 

Той не съди обирджията в Дупница. „ Не е хлапе, а съзнателен мъж на 40 години. Голяма роля в закононарушенията играе възприятието на ненаказуемост. Избрал е банка без защита - също огромен пропуск в сигурността. Няма пари, които да си костват лишен принудително човешки живот или подобен, който ще се изгуби в изтърпяване на наказванията ", безапелационен е източилият 181 млн. лв. от банката Стефан, написа Novini.bg. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР